Two Nations Divided by Common Values: French National Habitus and the Rejection of American Power - Christian Fich (Copenhagen Business School (CBS), 2010)
– Antiamerikanisme er et emne, der har tiltrukket sig stigende opmærksomhed gennem det seneste årti. Terrorangrebene den 11. september 2001 var udtryk for et ekstremt had mod USA, og mange amerikanere følte sig efterfølgende kaldet til at spørge ‖Hvorfor hader de os så meget?‖ (Zakaria 2001). Terrorangrebene fik et efterspil, der afslørede, at det kunne være nok så væsentligt også at spørge ‖Hvorfor er vi blevet så upopulære, selv blandt vores venner?‖ (Moïsi 2009). Forberedelserne til invasionen af Irak i foråret 2003 tydeliggjorde, at der var stor uenighed om mål og midler mellem USA og dets europæiske allierede for så vidt angår linjen over for Irak. Særlig ét europæisk land blev fremstillet som repræsentant for europæisk antiamerikanisme: Frankrig. Frankrig blev i amerikanske medier såvel som af ledende amerikanske politikere beskyldt for at agere spydspids for en politisk orkestreret modstand mod USA`s udenrigspolitik, som væsentligst skulle være motiveret af en iboende fransk tendens til antiamerikanisme.
hdl:10398/8026
Keywords: 650