Position and repositioning in networks: Exemplified by the transformation of the Danish pine furniture manufacturers - Salla Lutz (Copenhagen Business School (CBS), 2009)
– Dette forskningsprojekt tager udgangspunkt i observationer omkring de danske producenter af fyrretræsmøbler. Siden slutningen af 90'erne har industrien været præget af priskonkurrence som ses dels indbyrdes mellem de danske producenter, dels fra aktører i lande med lavere omkostningsstrukturer. Derudover er slutbrugernes interesse for fyrretræsmøbler dalet betragteligt. I takt med den heraf følgende lavere efterspørgsel på fyrretræsmøbler er de danske producenter i stigende grad begyndt at købe færdigproducerede møbler fra lavprismarkeder som Kina og Østeuropa for at komplementere deres egen møbelproduktion.
hdl:10398/7762
Keywords: 650