Wound, Interrupted: On the Vulnerability of Diversity Management - Sara Louise Muhr (Copenhagen Business School (CBS), 2009)
– Denne afhandling handler om mangfoldighed og etik. Mere specifikt sætter den spørgsmålstegn ved mangfoldighedsledelsens etiske fundament. Mangfoldighed ønskes ledet med det udgangspunkt, at det er et etisk anliggende. Det er etisk korrekt at sørge for ligestilling, at tilgodese minoriteter og dermed at opbygge en arbejdsplads, der er social ansvarlig. Dette etiske ønske betvivler jeg ikke, men jeg sætter spørgsmålstegn ved det etiske grundsyn. Mangfoldighedsledelse beror på etiske retninger som utilitarisme, deontologi og dydsetik. Denne afhandling argumenterer derfor for et skift mod en nærhedsetik, der tager udgangspunkt i Levinas' lære om respekten for den Andens uendelige andethed. Derved argumenterer denne afhandling, at når forskelligheder på denne måde tydeliggøres og kategoriseres, øges fokus på forskellighederne—oftest negativt—i stedet for at tilgodese dem for hvad de i virkeligheden er. Afhandlingen konkluderes ved at sætte fokus på skrøbelighed. Først på den skrøbelighed i mangfoldighedsledelseslitteraturen, som 'kalder' på etisk afbrydelse, derved på skrøbeligheden i den Sydafrikanske situation, og til sidst på den skrøbelighed jeg som forfatter har overfor min egen tekst.
hdl:10398/7736
Keywords: 650