Risiko for kollaps pa aktiemarkedet - eller hvad? - Jan Overgaard Olesen; Ole Risager (Copenhagen Business School (CBS), Department of Economics, 1999)
Med afsæt i et historisk lavt dividende-pris (D-P) forhold har Tom Engsted & Carsten Tanggaard prædikteret, at det danske aktiemarked vil falde med 50 % i.f.t niveauet i 1996, idet en tilbagevenden af D-P ratioen til det historiske gennemsnit hævdes primært at komme i stand via styrtdykkende aktie kurser. Forecastet bygger på den præmis, at D-P forholdet vil vende tilbage til det historiske gennemsnit, men det behøver ingenlunde at være tilfældet grundet fundamentalt ændrede skatteregler. Vi præsenterer alternative forecasts baseret ikke kun på D-P ratioen, men også på en række andre nøgletal, jf. Olesen & Risager (1998). Disse forecasts er ikke følsomme overfor præmisser vedrørende D-P forholdets tilbagevenden til det historiske gennemsnit.
hdl:10398/7546
Keywords: G19; 330; Stock market; Denmark; D-P ratio