On Machinery - Tog Ricardo fejl? - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2001)
Som en god repræsentant for mainstream opfattelsen i den klassiske økonomi hævdede David Ricardo indtil sin tredje udgave af sin Principles fra 1821, at en øget maskinanvendelse var til gavn for alle klasser i samfundet. Men i 1821 skifter Ricardo opfattelse. I kapitlet On Machinery anerkendes det nu, at en øget maskinanvendelse kan skade arbejderne. I nærværende note belyses denne ændring i opfattelse hos Ricardo nærmere. Især fremhæves her Samuelson, som i modsætning til den generelle opfattelse, har argumenteret, at Ricardos argumentation i kapitel 31 holder.
Keywords: 330