Sikkerhet for lan i Norges Bank - Virkningen av endringer i Norges Banks regelverk pa bankenes verdipapirporteføljer og utstedelser - Sigrid Igland; Johannes A. Skjeltorp (Norges Bank, 2011)
Hovedformalet med dette prosjektet er a se pa bankene som investor, og i hvilken grad endringene i SIL regelverket har pavirket porteføljesammensetningen og risikotagningen til bankene i Norge. Analysen ser kun pa bankenes eierskap i verdipapirer registrert i Verdipapirsentralen (VPS), noe som betyr at analysen ikke omfatter bankenes eierskap i utenlandske verdipapirer. Den første delen av rapporten omhandler utviklingen i SIL-regelverket og bankenes pantsettelse. Andre del av rapporten ser nærmere pa i hvilken grad innføringen av et krav til minste utestaende volum for bank- og foretaksobligasjoner, og innstrammingen i bankkvoten (andelen av en banks samlede sikkerhetsstillelse kan være av verdipapirer utstedt av norske banker) har pavirket bankenes verdipapirporteføljer
hdl:11250/2507328
Keywords: 330